Halálos születés - részlet

Részlet a 2. fejezetből:

Ahogy a felvonó emelkedett, úgy nőtt a tömeg és a zaj a kabinban. Eve ugyanúgy érzett mentolos szappanillatot, mint izzadságszagot. Amikor elérték a megfelelő emeletet, kinyomakodott az ajtón. 
- Készítsd elő az egyik kihallgatót - folytatta. - Nem szeretnék az előcsarnokban beszélgetni. Ott túlságosan sok minden eltereli az ember figyelmét. Oda akár a pszichológus is elkísérheti Palmát - sietett át Eve a nyomozók közös irodáján, és belépett a sajátjába. Kibújt a kabátjából, majd gyorsan utánanézett az áldozat húga alibijének. Palma Copperfield a Las Vegas-i siklójáraton dolgozott, és a gépe nagyjából akkor ért földet New Yorkban, amikor a nővérét megfojtották.
   - Dallas. 
   Eve felnézett, és megpillantotta Baxtert. 
   - Már két órája nem kávéztam - figyelmeztette. - Vagy talán három? 
   - Hallottam, hogy behozattad Palma Copperfieldet. 
   - Aha, mint tanút. Ma hajnalban megfojtották a nővérét. 
   - Ó, a francba - túrt a hajába Baxter. - Reménykedtem benne, hogy csak tévedés.
   - Ezek szerint ismered őket? 
   - Csak Palmát, és őt sem nagyon. Pár hónapja találkoztunk egy rendezvényen. Egy barátom barátja, vagy a barátom barátjának a barátja. Utána találkoztunk párszor. 
   - Még csak huszonhárom éves. 
   Baxter mogorva arcot vágott. 
   - Engem is hosszú idő választ még el a nyugdíjtól. Mellesleg nem történt semmi komolyabb. Szép lány. Nagyon szép. Megsérült? 
   - Nem. Ő találta meg a nővére holttestét, amikor belépett a lakásába. 
   - Kemény. A fene egye meg. Úgy emlékszem, nagyon jóban voltak. Palma mesélte, hogy mindig a nővérénél alszik, amikor New Yorkban jár. Egyszer, amikor együtt vacsoráztunk, el is vittem. Jane Street, ha jól emlékszem. 
   - Még mindig találkozgattok? 
   - Nem. Már nem. Párszor elmentünk együtt szórakozni, ez minden - tette zsebre a kezét Baxter, mintha nem tudna vele mit kezdeni. - Figyelj, ha úgy véled, segíthet neki egy ismerős látványa, szívesen beszélek vele. 
   - Elképzelhető. Aha, talán tényleg segítene. Peabody most készíti elő az egyik kihallgatót. Ehhez a beszélgetéshez nyugalom kell. Nagyon össze volt törve, amikor felvettem a vallomását. Nem említette neked, hogy a nővérének lenne valakije? 
   - Ó, dehogynem. Egy pénzügyi igazgató, bróker, vagy efféle. Komoly kapcsolat volt, azt hiszem, el is jegyezték egymást. Az igazat megvallva nem nagyon figyeltem oda. Tudod, nem a nővére érdekelt. 
   - Lefeküdtetek? 
   - Nem - mosolyodott el halványan Baxter. 
   Vagyis ha egyszer sem töltötték együtt az éjszakát, nem jelent kellemetlenséget, ha Baxter is jelen van a beszélgetésükön, gondolta Eve. 
   - Oké, szólok Peabodynak, hogy foglalkozzon a linkkel, mi addig elbeszélgetünk Palmával. 
   A kihallgatóhoz érve Eve előreengedte Baxtert, és a háttérből figyelte Palma könnyáztatta arcát. Pislogott néhányat, mintha próbálná feldolgozni a látványt, majd valóságos érzelemhullám söpört át rajta. Felismerés, megkönnyebbülés, döbbenet, míg végül újra visszatért a gyász...

További könyvinformáció....
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

„Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
#34 Halálos híresség

Hamarosan:

Népszerű bejegyzés

Archívum

Follow on Bloglovin