Halhatatlan a halálban - részlet

Részlet a 8. fejezetből: 

Jobbra kanyarodott, eltöfögött az izzadó, dugóba szorult emberek feje felett, és már a Hetedik felett járt, amikor a műszerfalon a kontrollfények figyelmeztették, hogy túlterhelte a járművét. Öt háztömbnyi út megtétele utána gép rázkódni kezdett, de a dugó legrosszabb részét eddigre már maga mögött hagyta. Olyan döccenéssel rakta le a gépet, hogy összekoccantak a fogai, és gyorsan megindult a kapitányság nyugati bejárata felé.
   A megbízható Peabody már várta. Eve nem tudta,hogy tud a nő ilyen forróságban is ennyire nyugodtnak és hűvösnek kinézni, de nem is akarta tudni.
   - Egy kicsit hörög a járgánya, hadnagy - jegyezte meg Peabody, amikor beült Eve mellé.
   - Tényleg? Eddig észre sem vettem.
   - Maga túl szigorú magához, hadnagy - és amikor Eve válaszképp egyszerűen csak rávicsorgott és elindultak átvágni az Ötödiken, Peabody belenyúlt a táskájába, kivett egy aprócska ventilátort és az egyik ablakra csíptette. A hideg légáramlattól Eve csaknem összeborzongott.
   - Köszönöm.
   - Ennek a típusnak nem túl megbízható a hőszabályozója - felelt Peabody, és az arca továbbra is érzelemmentes maradt. - De lehet, hogy ezt eddig nem vette észre.
   - Ügyesen forgatja a szavakat, Peabody. Épp ezt szeretem magában. És most húzzunk Johannsenhez.
   - A labor még mindig problémázik annak a pornak az elemzésével, amit találtunk. Megakadtak. Ha azonosították is minden összetevőjét, nem árulják el. Egy kapcsolatom a fülembe súgta, hogy a tiltott szerek elsőbbséget élveznek, szóval lehet, hogy valamilyen politikai játszma folyik a háttérben. Az áldozat testében a második vizsgálat sem találta nyomát semmiféle illegális anyagnak.
   - Tehát nem élt velük - gondolkodott Eve. - Boomer magánál tartotta azt a nagy zsák szart, de még csak belese kóstolt. Mit szűr le ebből, Peabody?
   - A lakásának az állapotából és a portásdroid jelentéséből tudjuk, hogy lett volna ideje és lehetősége kipróbálni. A priusza közepes kilengésekről tanúskodik. Ezekből arra következtetek, hogy tudhatott vagy sejthetett valamit a porról, ami visszatartotta egy kóstolótól.
   - Én is így gondoltam. Mit kapott Castótól?
   - A sötétben tapogatózik. Együttműködő, nagyon is, információk és teóriák tekintetében.
   Eve hallott valamit a hangjában, ami arra késztette, hogy futólag rápillantson.
   - Felkereste magát, Peabody?
   Peabody egyenesen meredt előre csikófrizurája alól.

   - Nem viselkedett illetlenül.
   - Ne guríts, haver, nem ezt kérdeztem.
   Erre piros szín kúszott fel Peabody egyenruhájának a gallérja alól az arcára.
   - Természetes, személyes érdeklődést mutatott. 
   - Jézusom, ez nagyon zsarusan hangzott. És ez a természetes, személyes érdeklődés viszonzásra talált?
   - Megfontolandó lenne, ha nem táplálna több érdeklődést a közvetlen főnököm iránt - villantotta Eve felé Peabody a tekintetét. - Van valamije magának.
   - Hát jobb lesz, ha inkább megtartja magának - ennek ellenére egyáltalán nem esett neki rosszul. - Az én személyes érdeklődésem valahol máshol van. Egy fess gazember, vagy nincs igazam?
   -Állandóan az ajkamat akarom nyalogatni, amikor rám néz.

   - Hmmm - és Eve próbaképpen utánozta. - Akkor hajrá.
   - Jelenleg nem vagyok rá felkészülve, hogy belebonyolódjak egy romantikus kapcsolatba.
   - A pokolba, ki beszélt itt kapcsolatról? Csak vakon egymásba gabalyodnának egypárszor.
   - Jobb szeretem a gyengédséget, és ha partnernek tekintenek a szexuális viszonyaim során - jelentette ki mereven Peabody. - Hadnagy.
   - Aha. Van különbség - sóhajtott Eve. Csaknem fizikai fájdalmat érzett, hogy el kellett terelnie a gondolatait Mavisről, ennek ellenére megpróbált összpontosítani. - Csak ugrattam magát, Peabody. Tudom, milyen érzés, amikor az ember próbálná végezni a munkáját olyasvalakivel, akinek a jelenléte csípi a szemét. Sajnálom, ha kényelmetlenül érzi magát a társaságában, nekem viszont szükségem van a munkájára.
   - Ez nem gond - mosolygott felszabadultan Peabody. - És nem nagy áldozat, hogy a képét kell néznem - pillantott fel, miközben Eve az Ötödik egyik fehér tornya alatt kialakított parkolóhelyek felé suhant. - Ezeknek az épületeknek is Roarke a tulajdonosa?
   - A legtöbbnek - felelt Eve, miközben az elektronikus Portás megvizsgálta a járművet és továbbengedte. - Ez a központi irodája. És egyben a Redford Produkció New York-i főnöksége. Egyeztettem vele egy időpontot a Pandora-gyilkossággal kapcsolatban - siklott Eve a VIP fölé, amit Roarke a számára tartott fenn, és letette a kocsit. Maga nem ezen az ügyön dolgozik, ellenben hivatalosan az alárendeltem. Feeney belemélyedt az adatbányászatba, nekem pedig szükségem van egy másik szem- és fülpárra. Ellenvetés?
   - Nem jut semmi sem az eszembe, hadnagy...
  
További könyvinformáció...
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

„Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
#34 Halálos híresség

Hamarosan:

Népszerű bejegyzés

Archívum

Follow on Bloglovin